klik sini

Klik sini

Tahu Tak Siapakah Penyokong Setia Karnival Prasekolah Ini?


Kepimpinan Melalui Teladan, 'Motto' ini sering kedengaran di ceramah-ceramah, syarahan dan pelbagai jenis aktiviti. Namun adakah kita mempratikkannya dalam sistem pentadbiran kita. Pada karnival Sukan Prasekolah yang berlangsung pada 2 Julai 2oo9, nampaknya Motto ini kelihatan padan insan-insan ini. Kelibat mereka sentiasa kelihatan duduk dibangku yang telah disediakan oleh pihak penganjur. sebelum acara bermula lagi mereka sudah sampai untuk memberikan sokongan pada kami selaku AJK dan juga para peserta iaitu murid Prasekolah yang baharu berusia 6 tahun.

Kami tak mahu apa-apa, dengan ucapan terima kasih sudah cukup membuatkan kami terus menyalakan lilin walaupun badai melanda kedengaran di sana-sini. Sesekali cahaya lilin terpadam sudah pasti ada cahaya lilin yang bangkit menganti yang rebah. Banyak cahaya lilin yang tercelar oleh mereka yang sebenarnya bertopengkan dengan cahaya lilin. Kami pasti alam kenal siapa cahaya lilin yang benar dan sejati.

Sokonglah kami insan yang bernama cahaya lilin.

Karnival Sukan Prasekolah Peringkat Daerah Pitas 2009


20 Julai 2009 Khamis, Karnival Sukan Prasekolah yang berlangsung di SK. Pinggan-pinggan Pitas, telah menampilkan bakat-bakat baru khas dalam bidang sukan olahraga. Prasekolah SKKP telah menghantar seramai 11 orang peserta terdiri daripada 5 lelaki dan 6 perempuan yang dipimpin oleh Pn. Jacktah Emy Mary Gipin dan Cik Mazliana Binti Ismail iaitu guru PraSekolah SKKP. Pada karnival kali ini, seorang peserta telah dikesan bakatnya dalam acara lari 50 meter. Siapakah peserta itu. Tengok gambar di atas tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photography By: mkajunai.net Copyright © 2010 Blogger Template Sponsored by Trip and Travel Guide